Bijeenkomst businesskansen voor groene ondernemers

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
17-05-2018

VNO-NCW Midden organiseert op 14 juni een bijeenkomst over samenwerkingsverbanden en businesskansen om de CO2-voetafdruk van de vleesketen te verkleinen. Op die dag kunnen ondernemers - uit vele sectoren - kenbaar maken of zij willen meedoen aan de kansrijke circulaire uitdaging van de reststromen. Tijdens het interactieve deel van het programma kunnen zij ook eigen circulaire cases uit de voedselketen toelichten.

 

Verduurzaming noodzakelijk

De bijeenkomst is bij de internationale vleesproducent Vion. Dat wil de CO2-voetafdruk van de totale vleesketen fors verkleinen. Dat kan uitsluitend als alle partijen én de consument in de keten zich hiervoor inzetten, van boer tot eindproduct, op zo'n manier dat het voor iedereen voordeel oplevert en bijdraagt aan kortere ketens. Verduurzaming van de veehouderij is noodzakelijk om de sector een goede toekomst in ons land te bieden. Om dat waar te maken, zijn nieuwe samenwerkingsverbanden en is nieuwe technologie nodig.

 

Ketendenken

Vionmanager Frans Stortelder ziet kansen in een circulaire businesscase die voor bedrijven uit uiteenlopende sectoren interessant is. Op dit moment importeren veevoederbedrijven grote hoeveelheden voedsel voor landbouwdieren zoals varkens, terwijl ondernemingen en organisaties in de voedselketen in Nederland hun reststromen op een alternatieve manier kunnen inzetten. Denk hierbij aan fruitafval van tuinders, aardappelschillen van boeren, bierbostel van brouwerijen. Stortelder licht op 14 juni dit ketendenken in de vleesverwerkende industrie toe en zal een oproep doen aan ondernemers om de regionale reststromen veel beter in kaart te brengen.

 

Matchmaking

Er is plaats voor 120 ondernemers bij Vion in Boxtel. Het is tijdens de bijeenkomst mogelijk om in te schrijven voor één of enkele (deel)projecten. Tussen de presentaties van de sprekers door zal moderator Annemarie van Oorschot (VNO-NCW) via interactie met de zaal een eerste aanzet geven tot matchmaking.

 

Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW, ondersteunt dit project. Hij opent de bijeenkomst en roept ondernemers op, in het bijzonder de leden van het netwerk Groene Groeiers, zich in te zetten voor circulaire business cases.

 

Datum

14 juni van15.30 uur tot 19.00 uur.

 

Plaats

Vion Food Group, Boseind 15, 5281 RM Boxtel

 

Programma

Kijk hier voor het programma.

 

Aanmelden

Deelname is kosteloos. Aanmelden kan via deze link