Bijeenkomst voor bedrijven over zorgplichten in cybersecurity

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
04-06-2018

VNO-NCW en de vereniging voor digitalisering CIO Platform Nederland organiseren op 28 juni opnieuw een bijeenkomst voor het bedrijfsleven over de zorgplichten rond cybersecurity, een thema dat in toenemende mate de agenda domineert. Alle bedrijven die gebruik maken van informatie- en communicatietechnologie (ict) hebben hiermee te maken, maar velen zijn zich hiervan niet bewust.

 

Nieuwe risico's

Ict is een onmisbaar element in de bedrijfsvoering voor een groeiend aantal bedrijven. Innovaties en onderzoek en ontwikkeling leunen structureel op een digitale component. Dit biedt economische mogelijkheden, maar creëert ook nieuwe risico's. Een gebrekkige digitale veiligheid heeft grote gevolgen. Als de cyberbeveiliging niet op orde is, kunnen namelijk bedrijfsgeheimen, persoonsgegevens of bijvoorbeeld betaalgegevens van klanten door een hack of een menselijke fout op straat belanden. Grote storingen kunnen zelfs tot gevolg hebben dat de continuïteit van een bedrijf in gevaar komt. Ook reputatieschade is niet ondenkbaar en gedupeerden kunnen een bedrijf aansprakelijk stellen.

 

Zorgplicht

De directie van een onderneming heeft de verantwoordelijkheid voor een goede beveiliging, ofwel een zorgplicht. Een goede invulling daarvan is zowel uit economisch als juridisch oogpunt van belang. Ondernemers kunnen ermee te maken krijgen omdat er zorgplichten op hen rusten of omdat hun leverancier deze zorgplichten heeft.

 

Bijeenkomst

Tijdens de bijeenkomst vertellen diverse sprekers vanuit verschillende invalshoeken hoe zij invulling geven aan deze zorgplichten. Hoe gaan zij om met hun klanten en leveranciers? Wat betekenen de zorgplichten voor contracten? In de bijeenkomst is volop ruimte voor vragen en discussie.

 

Programma

Opening door Nicole Mallens, secretaris bij VNO-NCW. Daarna komen de volgende sprekers aan het woord:

  • Pieter Wolters (onderzoekcentrum Onderneming & Recht): Cybersecurity: een gedeelde zorgplicht.
  • Sylvia Huydecoper (branchevereniging Nederland ICT): Invulling zorgplichten met medewerking van Nederland ICT.
  • Lies Alderlieste (Nederlandse Spoorwegen): Digitale zorgplicht bij NS.
  • Johan de Wit (Siemens Nederland): Zorgplicht vs. zorgverantwoordelijkheid: hoe ver ga je?
  • Janet Cadel, (CIO Platform Nederland): Wrap up, best practices; plenaire discussie.

 

Datum

Donderdag 28 juni van 15.00 uur tot 18.00 uur. De inloop is vanaf 14.45 uur en er wordt afgerond met een borrel.

 

Plaats

De Malietoren, zaal 756, Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag.

 

Aanmelden

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar Danny van der Ven, ven@vnoncw-mkb.nl onder vermelding van naam, bedrijf, functie en aan- of afwezig bij de borrel.