Brede kabinetsdelegatie op handelsmissie naar China

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
12-02-2018

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland organiseert 8 tot 13 april een economische missie naar China met minister-president Rutte en de ministers Kaag (Buitenlandse Handel), Schouten (Landbouw) en Bruins (Medische Zorg) en staatssecretaris van Veldhoven (Infrastructuur). Hans de Boer, voorzitter van ondernemingsorganisatie VNO-NCW, is de zakelijk missieleider voor deze reis, waaraan bedrijven en kennisinstellingen uit diverse sectoren deelnemen. Voor iedere sector wordt een eigen programma samengesteld.

 

China

China heeft met 1,4 miljard mensen de grootste bevolking ter wereld. In de afgelopen dertig jaar is de Chinese economie met een gemiddelde van 10 procent per jaar gegroeid. Het land is de tweede economie van de wereld en 's werelds grootste handelsnatie geworden. China maakt werk van zijn ambities om de handels- en investeringsrelaties met China over het hele Euraziatische continent aan te halen. Dit biedt kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven, die tijdens de economische missie verder worden onderzocht.

 

Focus op sectoren

Deelname aan deze missie staat uitsluitend open voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen uit de volgende sectoren:

 

Datum

Van 8 tot 13 april.

 

Plaats

Diverse plaatsen in China (zie programma van verschillende sectoren).

 

Kosten

De kosten van deelname bedragen euro 950 per bedrijf voor maximaal twee deelnemers per bedrijf. Voor meer personen zijn de meerkosten 475 euro per extra deelnemer. Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening.

 

Aanmelden

De inschrijving voor deze missie sluit op donderdag 27 februari.

 

Voor meer informatie over de sectoren afval, logistiek en slimme mobiliteit kunt u contact opnemen met Jos Hermsen, jos.hermsen@rvo.nl, 088 - 042 10 78. Voor de sectoren agri & tuinbouw en biowetenschappen & gezondheid kunt u contact opnemen met Karin Schipper, karin.schipper@rvo.nl, 088 - 042 11 46.