Consultatie kwaliteitsborging elektriciteit en gas

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
16-04-2018

Het ministerie van Economische Zaken is een internetconsultatie gestart over het wetsvoorstel Voortgang Energietransitie. Daarin wordt voor netbeheerders een investeringsplan en kwaliteitsborgingssysteem geïntroduceerd dat het huidige kwaliteits- en capaciteitsdocument vervangt. Deze wordt bij besluit en ministeriële regeling verder worden uitgewerkt. In de ministeriële regeling staat ook de aanwijzing van artikel(onderdelen) van de Gaswet die onder het toezicht van de dienst Staatstoezicht op de Mijnen vallen.

 

Afnemers van elektriciteit en gas, producenten, leveranciers, onafhankelijke dienstaanbieders, netbeheerders, toezichthouders en andere partijen in de energiesector worden door de regeling geraakt. Het besluit en de regeling leiden tot een stijging van de lasten van de netbeheerders. Deze stijging is deels eenmalig, omdat netbeheerders aan de nieuwe regels moeten voldoen. Aan de andere kant is zij structureel, omdat netbeheerder bijvoorbeeld het investeringsplan moeten consulteren en de zienswijzen hierop moeten verwerken. Dat er extra eisen gelden voor het voortraject kan er overigens wel voor zorgen dat aan de achterkant van het traject besparingen worden voorkomen, bijvoorbeeld doordat er minder discussies over de investeringsplannen zijn.

 

Reageren kan tot 10 mei. Reacties worden gepubliceerd tijdens de loop van de consultatie, maar alleen die reacties waarvan de inzender daarvoor toestemming heeft gegeven.

 

Klik hier voor de consultatie.