Deltaplan voor ict-opleidingen

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
03-12-2018

Het opleidingsfonds voor informatie- en communicatietechnologie (ict) CA-ICT heeft het Deltaplan ICT 2019 – 2022 gepresenteerd. Dit moet de digitale concurrentiepositie van ons land versterken. Voor het plan is 222 miljoen euro nodig. Daarmee kunnen onder andere meer werkzoekenden, mensen met een beperking, statushouders en vrouwen een ict-opleiding krijgen.

 

Arbeidsmarktdashboard

De digitalisering van onze economie en maatschappij vraagt versneld om nieuwe ict-competenties. Het CA-ICT heeft daarom plannen gepresenteerd om Nederland weer te laten stijgen in de lijstjes van de internationaal meest competitieve economieën. Zo is er pr-eDICT, een arbeidsmarktdashboard dat elk kwartaal informatie bevat over ict'ers, aantallen vacatures en actuele overzichten van studenten in ict of daaraan gerelateerde opleidingen.

 

In beweging krijgen

Nu is er dus ook een deltaplan voor een publiek-private samenwerking. Het plan is een aanzet om de arbeidsmarkt ict sneller in beweging te krijgen. Digitalisering en ict gaat dwars door alle sectoren van de Nederlandse economie, dus het is essentieel om vraag en aanbod beter af te stemmen. Steeds meer mensen kiezen een studie of beroep in ict, maar de prognose voor 2020 is dat het aantal vacatures dan nog steeds rond de 100.000 ligt. Om het gat tussen vraag en aanbod te verkleinen moet flink worden geïnvesteerd in extra instroom, doorstroom en vooral duurzame inzetbaarheid.

 

Lees hier het Deltaplan-ict.