Drempelvrijcertificaat voor website MKB Toegankelijk

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
16-07-2018

MKB Toegankelijk, het programma waarmee MKB-Nederland en VNO-NCW brancheorganisaties en ondernemers willen stimuleren om werk te maken van toegankelijkheid, heeft het Certificaat van toegankelijkheid voor zijn website gekregen. Dit certificaat geeft aan dat mkbtoegankelijk.nl voldoet aan de richtlijnen van het waarmerk drempelvrij.nl. Dit betekent dat de website gebruikt kan worden door iedereen, dus óók blinden en slechtzienden.

 

Screenreaders

Blinden, slechtzienden en mensen met dyslexie werken vaak met screenreaders, die voorlezen wat er op het beeldscherm staat. Daar is met de bouw van de website rekening mee gehouden. Screenreaders herkennen daardoor de menustructuur, kopjes en de volgorde van teksten. Afbeeldingen hebben een zogenoemde alt-tekst meegekregen: een tekstueel alternatief. Dit is extra belangrijk als er bijvoorbeeld tekst of een grafiek in een afbeelding staat.

 

Geen muis

Het ontwerp, kleurgebruik, contrast en het lettertype zorgen ervoor dat de website ook voor slechtzienden en kleurenblinden goed te lezen is, ook als zij vergrotingssoftware gebruiken. Om deze website te gebruiken, is geen muis nodig. Ook met spraaksoftware en de toetsen is het mogelijk om door de volledige website te navigeren. Bovendien zijn de video's op de website voor iedereen toegankelijk: ze zijn voorzien van ondertiteling, audio-descriptie en een apart tekstbestand.

 

Voordelen

Een toegankelijke website heeft meer voordelen. Zo is de site beter vindbaar door Google en trekt daardoor meer bezoekers. Ook is hij gebruiksvriendelijk voor iedereen en beter bruikbaar op smartphones en tablets. Technisch is hij optimaal en dus snel, ook bij traag internet.

 

Lees hier zes eenvoudige tips om de toegankelijkheid te verbeteren.