Drie nieuwe deelnemers voor Betaalme.nu

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
17-01-2019

Verzekeraar Nationale-Nederlanden, onderzoeksinstituut TNO en payrollbedrijf WePayPeople hebben zich aangesloten bij Betaalme.nu. Dat brengt het aantal organisaties dat zich committeert om leveranciers uit het mkb sneller te betalen op 59. De deelnemers van Betaalme.nu betalen hun kleinere leveranciers uit het mkb gemiddeld binnen 30 dagen.

 

43 dagen

"Deelnemers van Betaalme.nu betalen hun leveranciers uit het mkb veel sneller dan de 43 dagen die grote bedrijven gemiddeld nemen", zegt Joost van den Hondel, initiatiefnemer van Betaalme.nu. "De nieuwe uitbreiding van Betaalme.nu met drie heel verschillende organisaties laat zien dat het tijdig betalen een onderwerp is dat leeft onder bedrijven."

 

 

Rapporteren

De deelnemende bedrijven rapporteren regelmatig aan Betaalme.nu over hun betalingsgedrag. Uit die rapportages blijkt dat voor zo’n 200.000 kleine leveranciers van deelnemers aan Betaalme.nu in 2017 een betalingstermijn van maximaal 30 dagen werd gehanteerd. In 2016 waren dat er 131.000. Het bedrag aan facturen dat hiermee is gemoeid is ligt rond de € 2,2 miljard.

 

Als de facturen van grotere leveranciers uit het mkb (die aan een afnemer meer dan 50.000 per jaar factureren) worden meegerekend zijn er zo’n 230.000 leveranciers waarvoor Betaalme.nu-deelnemers een betalingstermijn van 30 dagen hanteerden. Die termijn geldt voor circa € 30 miljard aan facturen per jaar.

 

Over Betaalme.nu

Betaalme.nu is erop is gericht om voor het mkb makkelijker toegang tot liquiditeit te realiseren door geld vrij te maken dat in openstaande facturen opgesloten zit. Het doel is dat minimaal 500 van de grootste bedrijven in Nederland zich bij het initiatief aansluiten. Deelnemende bedrijven stellen een manifest op waarin ze aangeven hoe ze de verwerking van facturen zodanig inrichten dat hun leveranciers uit het mkb sneller hun geld krijgen. Daarnaast beloven ze om regelmatig over de voortgang te rapporteren. Betaalme.nu is in november 2015 van start gegaan met steun van het ministerie van Economische Zaken, en wordt sinds 2018 ondersteund door MKB-Nederland.

 

De manifesten waarin de bedrijven aangeven hoe ze hun deelname in de praktijk brengen, staan op de website van Betaalme.nu.