Duizend finalisten Skills The Finals kweekvijver voor arbeidsmarkt

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
12-02-2018

Het grootste beroepenevenement van Nederland, Skills The Finals, wordt van 15 tot en met 17 maart gehouden in Overijssel. In meer dan zestig finales strijden 650 talentvolle studenten middelbare beroepsopleiding (mbo) en 350 leerlingen van het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo) op het Nederlands kampioenschap vakwedstrijden om de titel 'beste Nederlandse jonge vakman, vakvrouw of vakteam 2018'. Daarmee is Skills The Finals belangrijk als talentenkweekvijver voor de arbeidsmarkt.

 

De afgelopen maanden deden ruim tienduizend mbo'ers bij Skills Heroes en bijna tienduizend vmbo'ers bij Skills Talents mee aan vakwedstrijden in verschillende richtingen. Nog eens drie mbo-finales vinden de komende weken elders plaats op schoollocaties in Nederland. De finalisten moeten opdrachten uitvoeren in hun vakgebied die worden beoordeeld door experts uit onderwijs en het bedrijfsleven. De uiteindelijke mbo-kampioenen maken tevens kans op deelname aan EuroSkills 2018, het Europees kampioenschap voor beroepen eind september in Budapest.

 

Kweekvijver

Skills The Finals is een driedaags evenement dat in samenwerking met het onderwijs, bedrijfsleven en lokale overheden tot stand komt. Voor geïnspireerde bezoekers en leerlingen uit heel Nederland zijn er activiteiten en uitdagingen binnen diverse vakgebieden, als hulp in het beroepskeuzeproces. Ook is er wedstrijd-, beroepen- en studie-informatie te vinden en geven bedrijven productdemonstraties. Dit beroepenevenement zet daarmee talenten en beroepen op een podium. Dat is belangrijk voor de arbeidsmarkt, vooral voor bedrijven en sectoren die op dit moment personeelstekorten hebben.

 

Talentontwikkeling

Met vakwedstrijden kunnen (v)mbo-jongeren hun passie voor een beroep, hun talent en (ontluikend) vakmanschap ontdekken. Jonge vakprofessionals zijn hét fundament van werkend Nederland. Hun vakmanschap is onmisbaar voor onze samenleving. Zo zijn vakwedstrijden een instrument van bedrijfsleven en onderwijs samen, waarmee ze aankomend talent en vakmanschap stimuleren en beroepsonderwijs verder promoten.