Eenmalige energietransitie-tender voor mkb en start-ups

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
18-07-2019

Het kabinet maakt eenmalig 20 miljoen euro vrij voor mkb-bedrijven en start-ups die een bijdrage kunnen leveren aan de energietransitie. In het najaar wordt een tender opengesteld.

 

Staatssecretaris Mona Keijzer Economische Zaken en Klimaat maakte dat vorige week bekend. De tender voor mkb-bedrijven is onderdeel van het grotere MKB-Actieplan, dat een jaar geleden is gelanceerd.

 

De 20 miljoen die eenmalig beschikbaar wordt gemaakt voor de tender, is afkomstig uit de Seed capital-regeling, een regeling waarmee de overheid innovatieve technische en creatieve bedrijven steunt bij het verkrijgen van startkapitaal. Met geld uit de Seedregeling en geld van private investeerders wordt een fonds gevuld waarmee geïnvesteerd wordt in technische en creatieve start-ups.

 

Een deel van dat fonds wordt nu dus gereserveerd voor bedrijven die met een nieuw product of nieuwe dienst kunnen bijdragen aan de energietransitie. Exacte voorwaarden voor deelname aan de tender zijn op dit moment nog niet bekend.

 

Op 11 juli is een eerste voortgangsrapportage van het Actieplan gepubliceerd; bij de presentatie daarvan heeft Keijzer de tender aangekondigd, die nu wordt voorbereid en in oktober opengesteld zal worden.