Extra impuls van het kabinet voor het Actieplan stages en leerbanen

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
18-05-2020

Afgelopen week zijn diverse acties gestart uit het 'Actieplan stages en leerbanen' van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Zo is donderdag de campagne SBB Helpt gelanceerd. De acties voor het actualiseren van stages en leerbanen zijn gestart met een oproep aan alle leerbedrijven. Met de nieuwe website Leerbanenmarkt.nl kunnen ook werkzoekenden en carrièreswitchers de beschikbare leerbanen goed vinden. Het doel van het actieplan is te zorgen voor voldoende stages en leerbanen, zeker nu de coronacrisis dat moeilijk maakt.

 

Extra investering

Het kabinet heeft onlangs bekendgemaakt dat het de komende tijd 500 miljoen euro extra investeert in het onderwijs. De middelen zijn bedoeld om studenten te steunen en om achterstanden in te lopen die in het onderwijs vanwege de coronacrisis ontstaan zijn. Onderdeel van het pakket is een offensief om stages en leerbanen voor praktijkonderwijs, leerwerktrajecten in het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs en in het middelbaar beroepsonderwijs in 2020 en 2021 te behouden. Van dat bedrag gaat per jaar 10,6 miljoen euro naar verhoging van de subsidie Praktijkleren voor leerbedrijven, vooral voor bedrijven in sectoren die hard zijn geraakt.

 

Actieplan

Goed nieuws is ook dat ongeveer 4 miljoen euro per jaar voor Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) beschikbaar is, als impuls om het actieplan stages en leerbanen uit te voeren. Het gaat om tijdelijke middelen voor de komende twee jaar, bedoeld voor extra capaciteit voor SBB om het actieplan uit te voeren in de regio, maar ook extra (bel)acties te kunnen doen om actuele stages en leerbanen op te halen en voor de campagne SBB Helpt. Bovendien erkent het kabinet dat er extra inspanningen nodig zijn voor leerbanen voor werkenden die willen omscholen en werkzoekenden.