Geld opnemen en storten binnenkort bij merkloze automaten

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
06-12-2018

De grootbanken houden niet langer vast aan langer eigen geldautomaten, maar gaan gezamenlijk over op merkloze automaten. Voor ondernemers die niet meer in de buurt van de bank ondernemen waar zij geld storten, kan dit een reistijd naar de dichtstbijzijnde sealbagautomaat verkorten. Anderen moeten misschien wat verder reizen, maar bij de verdeling is zo goed mogelijk gelet op een minimaal even goede bereikbaarheid. Op deze wijze blijft toch een dekkend netwerk in stand, ook al daalt de hoeveelheid cash die in omloop is.

 

Veiligheid

Bij de nieuwe verdeling speelt ook veiligheid een rol. Plekken moeten goed verlicht zijn en er moet zicht zijn op de omgeving. Geldautomaten die opgeblazen werden, hebben al enkele keren voor ontwrichte huizen gezorgd waarbij de bewoners niet alleen schrokken van de ontploffing, maar ook hun huizen moesten verlaten. Bij de plaatskeuze speelt daarom zo veel mogelijk mee dat eventuele vernieling van geldautomaten niet zulke overlast oplevert.

 

Tijdpad

Begin volgend jaar komen de eerste nieuwe geldautomaten, maar uiteraard niet op alle plekken tegelijk. De banken zullen hun klanten tijdig op de hoogte stellen en er wellicht ook in lokale media aandacht aan besteden. Gebruikers van automaten die verdwijnen krijgen tijdig van hun bank bericht waar de vervangende automaat komt en wanneer de oude buiten gebruik gesteld wordt. Voor vragen daarover kunnen ondernemers het beste contact opnemen met hun eigen bank, omdat deze op de hoogte is de plaatselijke plannen.

Lees meer over