Gezond personeelsbeleid en omgang met werknemers met kanker

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
13-04-2017

Goed werkgeverschap: gezond personeelsbeleid en omgang met werknemers met kanker. Onder die noemer organiseren het Academisch Medisch Centrum (AMC) van de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit Maastricht (UM), met medewerking van de KU Leuven en MKB-Nederland, op 9 juni in Maastricht een symposium voor HR-professionals, leidinggevenden en directieleden.

 

Het ochtendprogramma gaat over duurzame inzetbaarheid voor alle werknemers in een bedrijf of organisatie. Het middagprogramma gaat over hoe je als werkgever het beste kunt omgaan met een werknemer met kanker. Het is mogelijk de hele dag of een dagdeel te volgen. Sietske Tamminga, senior onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam en Angelique de Rijk, universitair hoofddocent aan de Universiteit Maastricht, leiden deze dag waarop lezingen, discussies met de zaal, live acts en individuele consultatie elkaar zullen afwisselen.

 

Voorzitter Michaël van Straalen zal  tijdens het middagprogramma spreken over de praktijk: handvatten voor ondernemers. Hoe kun je als ondernemer omgaan met een werknemer met kanker? Met welke issues kun je te maken krijgen en hoe pak je deze aan? Wat is de visie van MKB-Nederland op ziekteverzuim als gevolg van kanker en hoe kunnen we in de toekomst omgaan met het groeiende aantal werknemers met kanker op de werkvloer? 

 

In het ochtendprogramma komt het thema duurzame inzetbaarheid aan de orde. De Universiteit van Maastricht heeft een instrument ontwikkeld, MAISE, waarmee een werkgever drie zaken kan peilen:
1) Hoe staat het met de duurzame inzetbaarheid van mijn werknemers?
2) Wat vinden mijn werknemers belangrijk als het gaat om duurzame inzetbaarheid?
3) Wie is volgens mijn werknemers verantwoordelijk voor welk aspect van duurzame inzetbaarheid? 

 

Kijk hier voor meer informatie over het ochtend- en hier over het middagprogramma.

Aan deelname zijn kosten verbonden.