Handelsmissie Mexico met minister-president Rutte

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
10-02-2020

Wilt u zakendoen in Mexico? Ga dan van 21 tot en met 24 april mee met de handelsmissie met een focus op tuinbouw en maritiem & energie. De missie is onderdeel van het bezoek van minister-president Rutte aan Mexico en Texas. Jacco Vonhof, voorzitter van ondernemersorganisatie MKB-Nederland, is de zakelijk missieleider.

 

Mexico

Mexico is een van de grootste afzetmarkten voor het Nederlandse bedrijfsleven en het grootste handelsland van Latijns-Amerika. De gunstige ligging ten opzichte van de Verenigde Staten biedt voor Mexico grote exportkansen. Nederland en Mexico staan voor dezelfde maatschappelijke uitdagingen en hebben vergelijkbare economische belangen. Dat biedt Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen een unieke kans om innovatieve concepten en producten voor het voetlicht te brengen in Mexico.

 

Kansrijke sectoren

De missie richt zich op de volgende kansrijke sectoren:

- Tuinbouw: glastuinbouw voor groenten, bessen en sierteelt, import van tropisch fruit en agro-logistiek. Lees meer over de kansen binnen deze sector.

- Maritiem & energie: verduurzaming van infrastructuur voor olie- en gaswinning, hernieuwbare energie (business-to-business) en havenontwikkeling (watermanagement, waterzuivering, energietransport en -opslag en havenlogistiek). Lees meer over de kansen binnen deze sector.

 

Contacten uitbreiden

Tijdens deze missie maakt u kennis met veelbelovende projecten binnen de bovenstaande sectoren. Bij bedrijfsbezoeken komt u uitgebreid in contact met inspirerende ondernemingen en instellingen die in deze sectoren actief zijn. U maakt ook kennis met potentiële zakenrelaties in Mexico en Nederlandse ondernemers, die actief zijn in Mexico, delen hun ervaringen met u.

 

Er is ruim gelegenheid voor zakelijke ontmoetingen tijdens netwerkgesprekken, seminars, matchmaking en bezoeken, maar ook tijdens netwerkevenementen in aanwezigheid van Rutte.

 

Datum

Van 21 tot en met 24 april.

 

Plaats

Mexico-stad, Querétaro, Jalisco, Ciudad del Carmen (Mexico).

 

Programma

Voor deze missie zijn twee programma's opgesteld die parallel aan elkaar lopen. Bekijk de voorlopige programma's:

conceptprogramma handelsmissie Mexico - tuinbouw

conceptprogramma handelsmissie Mexico – maritiem & energie.

 

Kosten

Deelname kost 950 euro per organisatie (voor maximaal twee deelnemers). Elke extra deelnemer betaalt 475 euro. Reis- en verblijfskosten zijn voor eigen rekening.

 

Aanmelden

Meld u aan voor deelname aan deze missie. Dit kan tot en met vrijdag 28 februari. Elke deelnemer moet zich apart aanmelden. Vrouwelijke ondernemers, kennisinstellingen en startups worden met nadruk uitgenodigd om deel te nemen aan deze missie.