Handelsmissie in Polen voor Nederlandse maritieme en watersector

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
11-10-2018

Minister van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) reisde vorige week met 42 Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen naar Polen. Doel van de handelsmissie was om de kansen op de Poolse markt voor de meereizende bedrijven te verkennen en deals te sluiten.

 

Spoorterminal

Polen is een waterrijk land waar veel kansen liggen voor Nederland op het gebied van havenontwikkeling, binnenvaart, watermanagement en goederentransport. In de stad Wroclaw opende de minister een spoorterminal van het Nederlandse bedrijf Schravemaker. Vanaf hier worden vanaf mei volgend jaar containers verladen voor de nieuwe directe treinverbinding tussen Zuid-Polen en het Rotterdamse havengebied.

 

Warschau

In Warschau opende Van den Nieuwenhuizen het Pools-Nederlandse seminar 'Transport Connects Water Unites'. Zij voerde gesprekken met de Poolse ministers Marek Gróbarczyk (maritieme economie) en Andrzej Adamczyk (infrastructuur) en sloot een overeenkomst over meer samenwerking op het gebied van watermanagement en binnenvaart. Daarna volgde een sessie waar de Nederlandse bedrijven contracten tekenden voor opdrachten in Polen. Tijdens de laatste dag van de missie bracht de delegatie een bezoek aan de havenstad Gdansk.