Handelsmissie Texas met minister-president Rutte en minister Bruins

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
10-02-2020

Wilt u zakendoen in Texas? Ga dan van 20 tot en met 24 april mee op handelsmissie met een focus op life sciences & health en energietransitie. Minister-president Rutte en minister Bruins voor Medische Zorg zijn bij deze missie aanwezig, evenals Jacco Vonhof, voorzitter van ondernemersorganisatie MKB-Nederland.

 

Texas

Texas is de op één na grootste staat van de Verenigde Staten (VS) en is de tiende economie van de wereld. De VS zijn voor ons de grootste handelspartner buiten de Europese Unie.

 

Nederland en Texas staan voor dezelfde maatschappelijke uitdagingen en hebben vergelijkbare economische belangen. Dat biedt Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen een unieke kans om innovatieve concepten en producten voor het voetlicht te brengen in Texas.

 

Kansrijke sectoren

De missie richt zich op de volgende kansrijke sectoren:

- Life Sciences & Health: eHealth & digitale gezondheidszorg, medische apparatuur bij instellingen en in de persoonlijke leefomgeving, integrale zorgoplossingen, onderzoek, onderwijs en toepassingen in de patiëntenzorg en productontwikkeling. Lees meer over de kansen binnen deze sector.

- Energietransitie: havenlogistiek (de rol van havens bij de energietransitie, waaronder de toepassing van digitale platforms), waterstof (transitie en blauwe en groene waterstof), CO2-afvang en CCUS (Carbon Capture, Utilization & Storage). Lees meer over de kansen binnen deze sector.

 

Contacten uitbreiden

Tijdens de handelsmissie maakt u kennis met veelbelovende projecten binnen de genoemde sectoren. Bij collectieve bezoeken in Texas komt u in contact met inspirerende ondernemingen en instellingen en maakt u kennis met potentiële zakenrelaties. Ook delen Nederlandse ondernemers, die actief zijn in Texas, hun ervaringen met u. Er is ruim gelegenheid voor zakelijke ontmoetingen tijdens collectieve matchmaking, seminars en collectieve bezoeken. Netwerkevenementen in aanwezigheid van de bewindspersonen bieden kansen om nieuwe partners te leren kennen.

 

Datum

Van 20 tot en met 24 april.

 

Plaats

Austin, Texas (VS) (life sciences & health en energietransitie).

Houston, Texas (VS) (energietransitie).

 

Programma

Voor deze missie zijn twee programma's opgesteld die parallel aan elkaar lopen. Bekijk de voorlopige programma's:

- conceptprogramma handelsmissie Texas - life sciences & health.

- conceptprogramma handelsmissie Texas - energietransitie.

 

Kosten

Deelname kost 950 euro per organisatie (voor maximaal twee deelnemers). Elke extra deelnemer betaalt 475 euro. Reis- en verblijfskosten zijn voor eigen rekening.

 

Aanmelden

Meld u aan voor deelname aan deze missie. Dat kan tot en met vrijdag 28 februari. Elke deelnemer moet zich apart aanmelden. Vrouwelijke ondernemers, kennisinstellingen en startups en scale-ups nodigen wij met nadruk uit om deel te nemen aan deze missie.