Help werknemers bij stoppen met roken met Rookvrijloterij RIVM

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
09-03-2020

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) wil werknemers helpen om te stoppen met roken. Daarom helpt zij organisaties om hun werknemers een extra steuntje in de rug te geven én mee te werken aan wetenschappelijk onderzoek. Het RIVM organiseert daartoe bewezen effectieve stoppen-met-rokentrainingen, aangevuld met wekelijkse loterijen.

 

Loterijen helpen

Werknemers die niet roken zijn vitaler, productiever en minder vaak ziek. Veel rokers willen ook graag stoppen, maar in de praktijk blijkt dat dit erg moeilijk kan zijn. Loterijen bleken al eerder een goede stok achter de deur te zijn bij gedragsverandering. De kosten zijn bovendien laag.

 

Groepstraining

Werkgevers kunnen nu hun werknemers de groepstraining 'Rookvrij! Ook jij?' aanbieden. De deelnemers vullen verspreid over de periode van een jaar drie korte vragenlijsten in. Drie maanden lang wordt onder hen wekelijks een prijs verloot. Alleen als de winnaars niet hebben gerookt, ontvangen ze de prijs. Werkgevers bieden zo hun werknemers ondersteuning bij het stoppen met roken.

 

Zie voor meer informatie de folder. Bent u geïnteresseerd? Stuur dan een e-mail aan Koen van der Swaluw (RIVM) via rookvrij@rivm.nl of bel 06 – 4259 2216.