Help123 succesvol voorbeeld maatwerkaanpak winkelambacht

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
23-05-2019

De Coalitie Winkelambacht (bestaande uit de branches van bakkers (NBOV), bloemisten (VBW), kappers (ANKO), schoenherstellers (NSV) en slagers (KNS)) heeft in samenwerking met twee ministeries de online bhv-tool Help123 ontwikkeld. Inmiddels zijn diverse andere branches aangesloten bij dit initiatief.

 

Bij zo'n maatwerkaanpak werkt de Rijksoverheid samen met een sector aan aanpak van regeldruk - onnodige wetten en regels - die de hele bedrijfstak raakt. Het gaat over regeldruk vanuit alle overheden, maar ook over regeldruk vanuit de sector zelf. Momenteel bestaan er twee maatwerkaanpakken: van de metaal- en van de winkelsector.

 

Aan wettelijke regels bhv voldoen

Help123 is voortgekomen uit de Maatwerkaanpak Winkelambacht, waarin ondernemers aangaven dat ze veel tijd en geld kwijt waren aan personeel dat jaarlijks een gehele dag weg was van de zaak om een dure BHV-training te volgen. Al meer dan 1.000 bedrijven en 3.500 medewerkers in het mkb zijn aangemeld voor de online bhv-tool Help123. Hun werkgever gebruikt de bhv-tool om te voldoen aan de wettelijke regels rondom bedrijfshulpverlening (bhv). Help123 helpt ondernemers met het maken van een bhv-plan, zorgt dat de bhv-organisatie op orde is en laat personeel een bedrijfsspecifieke online training doen.

 

Meer informatie op help123