Herfinanciering tegen minimumtarief helpt Nederlandse export

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
09-04-2018

BNG Bank gaat samen met NWB Bank herfinanciering tegen lage vaste rente verstrekken aan exportfinanciers voor klanten van Nederlandse exporteurs. Beide banken tekenden hiervoor een overeenkomst met staatssecretaris Snel van Financiën.

 

Concurrerende exportlening

De herfinanciering stelt exportfinanciers in staat om leningen te verstrekken op basis van het internationaal gehanteerde Commercial Interest Reference Rate (CIRR). Het voordeel hiervan is dat de Nederlandse exporteurs naast hun eigen dienstverlening een concurrerende exportlening met vaste rente kunnen aanbieden aan hun klanten. Hiermee kunnen Nederlandse exporteurs beter concurreren met buitenlandse partijen, die veelal al deze mogelijkheid kunnen aanbieden. Voor de koper is het voordeel dat hij gedurende de looptijd van de exportlening een vaste lage rente heeft.

 

Steun overheid

De CIRR is een minimale vaste rente voor een exportfinanciering die door een overheid wordt gesteund. De exportfinancier moet de aanvraag indienen. De aanvraag verloopt via Atradius DSB en wordt gelijktijdig behandeld met de aanvraag voor de lening die Atradius DSB namens de Nederlandse staat garandeert. Na goedkeuring verstrekken BNG Bank en NWB Bank de CIRR-financiering gezamenlijk. De financiering is in elk geval beschikbaar voor leningen in euro's en in dollars.