Impuls voor onderwijs in de Nederlandse taal wereldwijd

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
18-12-2017

Wereldwijd kunnen ruim 14.000 Nederlandse en Vlaamse kinderen les krijgen in hun moedertaal. Ministers Van Engelshoven en Slob (Onderwijs) investeren jaarlijks 3 miljoen euro in onderwijs in de Nederlandse taal in het buitenland.

 

Probleemloos instromen 
"Duizenden Nederlandse en Vlaamse kinderen gaan naar school in het buitenland. Het is belangrijk dat zij goed onderwijs krijgen in het Nederlands. Deze kinderen komen namelijk vaak weer terug naar Nederland of Vlaanderen en kunnen dan zo probleemloos mogelijk instromen in het onderwijs. Deze investering helpt bij een soepelere schoolloopbaan van deze groep leerlingen", aldus Van Engelshoven.
 
Herstel
Het vorige kabinet heeft in 2013 besloten om op het onderwijs in het Nederlands in het buitenland te bezuinigen. De Inspectie van het Onderwijs concludeerde dat hierdoor steeds meer Nederlandse scholen in het buitenland hun deuren moest sluiten. Steeds minder Nederlandse en Vlaamse kinderen volgden daarom in het buitenland les in het Nederlands. Het huidige kabinet draait dit besluit nu terug.