Internetconsultatie over harmonisatie regels grondeigendom

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
01-04-2019

Het ministerie van Binnenlandse Zaken is een consultatie gestart over het Aanvullingsbesluit grondeigendom Omgevingswet. Dit besluit regelt een aantal onderdelen binnen grondeigendom, zoals inhoudelijke en procedurele bepalingen voor de voorkeursrecht- en de onteigeningsbeschikking, bepalingen voor de landinrichting en aanpassingen in de regeling om kosten te verhalen.

 

Instrumenten overheden

Het Aanvullingsbesluit grondeigendom bevat regels over instrumenten die de overheid kan inzetten, zoals bepalingen over ruilbesluiten, besluiten geldelijke regelingen, voorkeursrechtbeschikkingen, onteigeningsbeschikkingen en kostenverhaal. Deze instrumenten hebben gevolgen voor burgers en bedrijven. Ook bevat het besluit bepalingen over landinrichtingsactiviteiten, die gelden voor burgers en bedrijven.

 

Harmonisatie en vereenvoudiging van de regels over de grondbeleidsinstrumenten moeten de inzichtelijkheid en het gebruiksgemak van het omgevingsrecht verbeteren. Door de instrumenten voor grondbeleid op te nemen in het systeem van de Omgevingswet, zou de samenhang beter moeten worden.

 

De consultatieperiode loopt tot en met 19 april. Kijk hier voor de internetconsultatie.

Lees meer over