Internetconsultatie wijziging Wet Bibob

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
16-04-2018

Het ministerie van Justitie is een consultatie gestart over de wijziging van de Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur (Bibob). Het voorstel maakt onderdeel uit van de aanpak om ondermijnende criminaliteit te versterken.

 

Bestuursorganen en rechtspersonen met een wettelijke taak die de Wet Bibob toepassen, instanties bij wie gegevens kunnen worden opgevraagd, het Bureau Bibob en burgers en bedrijven die worden onderzocht door toepassing van de Wet Bibob, bijvoorbeeld de aanvrager van een vergunning, worden door de regeling geraakt. Het wetsvoorstel wijzigt de Wet Bibob op verschillende onderdelen. Het belangrijkste is dat er behoefte is aan uitbreiding van de toepassingsmogelijkheden van de Wet Bibob, zowel voor de gevallen waarin de wet kan worden toegepast als voor de bevoegdheden die daarvoor beschikbaar zijn.

 

Reageren kan tot 6 juni. Reacties worden gepubliceerd tijdens de loop van de consultatie, maar alleen die reacties waarvan de inzender daarvoor toestemming heeft gegeven.

 

Klik hier voor de consultatie.