Kleine ondernemers krijgen uitstel loonaangifte tot 1 juli

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
10-02-2020

Om kleine ondernemers goed te ondersteunen om tijdig en veilig hun loonaangifte te doen, geeft de Belastingdienst ongeveer 24.000 ondernemers die zelf hun loonaangifte doen via de site van de Belastingdienst uitstel tot 1 juli 2020. Dit doet zij omdat nog niet alle ondernemers gebruik kunnen maken van het nieuwe inlogmiddel eHerkenning.

 

eHerkenning

De Rijksoverheid heeft eHerkenning ontwikkeld om de betrouwbaarheid en veiligheid van de gegevensuitwisseling tussen het bedrijfsleven en (semi)overheidsorganisaties te vergroten. Het inlogmiddel is sinds 1 januari verplicht, maar in de praktijk blijkt dat nog niet alle kleine ondernemers hier gebruik van kunnen maken.

 

Uitstel

Het uitstel geldt voor ondernemers die overstappen naar Mijn Belastingdienst Zakelijk en daarvoor eHerkenning moeten aanschaffen, maar ook voor ondernemers die voortaan bijvoorbeeld een fiscaal dienstverlener of marktsoftware inzetten om aangifte te doen. Het gaat om ongeveer 24.000 ondernemers. Het overgrote deel van de 2,2 miljoen ondernemers besteedt zijn belastingzaken uit of gebruikt hiervoor administratiesoftware. Dit geldt ook voor eenmanszaken; zij kunnen blijven inloggen met DigiD.

 

Vennootschapsbelasting

Voor de aangifte vennootschapsbelasting die uiterlijk 31 mei binnen moet zijn, geldt overigens de gebruikelijke werkwijze voor het aanvragen van uitstel van vijf maanden.

 

Het uitstel wordt door de Belastingdienst automatisch verleend. Ondernemers die dit aangaat ontvangen hierover binnenkort een brief. Kijk hier voor meer informatie.