Kritiek op en steun voor Lelystad Airport

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
18-12-2017

Gelderland wil dat het ministerie van Infrastructuur de procedure rondom de uitbreiding van Lelystad Airport opnieuw start. Volgens Gedeputeerde Staten (GS) moeten de fouten uit eerdere onderzoeken naar de uitbreiding van het vliegveld worden hersteld. Ook moet de herindeling van het luchtruim aan bod komen, zodat er 'nieuwe, acceptabele routes over Gelderland ontworpen kunnen worden met zo minimaal mogelijke gevolgen voor de Gelderlanders', zo lieten GS weten.

 

Vakantievliegverkeer
Lelystad Airport moet vanaf 2019 het vakantievliegverkeer van Schiphol overnemen. Dat plan lag al jaren vast, totdat deze zomer bleek dat daarvoor tientallen vluchten per dag laag over Noord- en Oost-Nederland zullen gaan. De provincie Overijssel vroeg al eerder om uitstel. Flevoland is onlangs in de tegenaanval gegaan. Die provincie en het bedrijfsleven vinden het voor de werkgelegenheid belangrijk dat de voorgenomen plannen gewoon doorgaan.

 

Actiegroep

De onlangs opgerichte actiegroep 'Lelystad Airport moet door!' sluit zich daarbij aan. "Lelystad Airport heeft een positieve impact op de economische ontwikkeling en werkgelegenheid in de regio. Nu kiezen voor uitstel heeft consequenties op allerlei fronten", aldus Cees Okkerse van de kersverse stichting. Lelystad Airport zorgt immers voor arbeidsplaatsen. Die groei kan de een gunstige invloed op de economische ontwikkeling hebben.