Mbo-studenten ontwerpen ScienceMakers Award 2019

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
23-09-2019

Zo'n 170 jongeren worden op woensdag 2 oktober gehuldigd met een ScienceMakers Award voor hun prestatie in een nationale of internationale wedstrijd op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De prijs voor de eerste lustrumeditie van de ScienceMakers Award is ontworpen door studenten van het Hout- en Meubileringscollege (HMC) in Rotterdam.

 

ScienceMakers

ScienceMakers is een initiatief van het Nationaal Techniekpact en de Rijksoverheid. De cijfers van de Techniekpactmonitor 2019 bevestigen de noodzaak voor een meer samenhangende aanpak om jongeren én werkzoekenden te stimuleren voor de techniek. De vraag op de arbeidsmarkt naar technisch en personeel in de informatie- en communicatietechnologie neemt nog altijd flink toe. Daarom is de wens uitgesproken een landelijk podium te bieden aan jong talent op het gebied van wetenschap, technologie en maken.

 

Ontwerp prijs

Het HMC is sinds 1929 een zelfstandige vakschool. Het leidt op voor beroepen in de richtingen interieur & wonen, meubel & hout en design & mode accessoires. Het ontwerp van de twee 18-jarige studenten Verena Bruijs en Marrit van de Vijver voor de ScienceMakers Award 2019 kwam als beste uit de bus en wordt daadwerkelijk uitgewerkt. Zij lieten zich hiervoor inspireren door de categorieën van ScienceMakers en het feit dat alles om ons heen is opgebouwd uit atomen. Tijdens de huldiging vertellen zij het innovatieve verhaal achter de award.