Meld handelsbelemmeringen met landen buiten de EU

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
23-09-2019

Iedere maand bespreken vertegenwoordigers van de EU-lidstaten en het Europese bedrijfsleven met de Europese Commissie veel voorkomende handelsbelemmeringen met landen buiten de EU. Ook Nederland is hierbij vertegenwoordigd. Op 26 september is de volgende bijeenkomst van het Comité Markttoegangsbelemmeringen. Uw input is hiervoor nodig.

 

Tijdens deze bijeenkomst zal worden gesproken over markttoegangsproblemen in:

- de Verenigde Staten;

- Colombia, Ecuador en Peru;

- Japan;

- Algerije.

 

Denk bij markttoegangsproblemen aan bijvoorbeeld importbeperkingen, excessieve documentatievereisten bij douaneprocedures, onnodig handelsbeperkende eisen op het gebied van etikettering of discriminatie bij overheidsopdrachten.

 

Registratievereisten

Ook wordt tijdens deze bijeenkomst gesproken over registratievereisten in de groente- en fruitsector in Saoedi-Arabië en quota voor de export van schroot en afval van ijzerhoudende metalen in Rusland. Ervaart u problemen? Laat het ons dan weten. U kunt informatie delen via handelsbelemmeringen@minbuza.nl.

 

Meldpunt handelsbelemmeringen

Als u nog vragen heeft of wanneer u handelsbelemmeringen ervaart in andere landen buiten de Europese Unie, dan kunt u contact opnemen met het ministerie van Buitenlandse Zaken via handelsbelemmeringen@minbuza.nl.