Meld je aan voor Tel mee met Taal-festival tegen laaggeletterdheid

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
04-10-2018

De stichting Lezen en Schrijven organiseert op maandag 19 november een congres over laaggeletterdheid, het Tel mee met Taal-festival in Amsterdam. Tel mee met Taal is een actieprogramma om laaggeletterdheid te voorkomen en verminderen.

 

Laaggeletterden bereiken

Hoe bereiken we meer laaggeletterden? Waar hebben laaggeletterden zélf het meest behoefte aan? Wat motiveert jongeren om een boek te lezen? Hoe zorg je voor toegankelijke (digitale) dienstverlening? Welk hulpmiddel helpt laaggeletterden om gezonder te leven? Hoe is de taalontwikkeling van kinderen thuis te stimuleren? Deze en nog veel meer vragen krijgen een antwoord tijdens een verrassend en inspirerend festival in theater de Meervaart.

 

Kennis en visie

De dag begint gezamenlijk. De presentatoren zijn Jos Niels (zelf ex-laaggeletterd) en Esther van den Voort (moderator en comedian). Zij testen ieders kennis van de leefwereld van de doelgroep en introduceren de deelnemers bij verschillende sprekers. Zo zullen Reinier van Zutphen (Nationale Ombudsman) en Anke Siegers (organisatiepsycholoog) hun visie op de aanpak van laaggeletterdheid delen. Ook zijn er interviews en een film met goede voorbeelden uit de schuldhulpverlening, het klaslokaal en de wijk.

 

Vervolgaanpak

In het middagprogramma worden alle vijftien zalen van theater De Meervaart benut voor bijna vijftig verschillende presentaties, TED-talks, workshops en debatten over diverse onderwerpen. Het team van Tel mee met Taal gaat bovendien in gesprek over de landelijke vervolgaanpak van laaggeletterdheid. Deelnemers beslissen zelf welke sessies zij willen bijwonen. Netwerken kan de hele dag, op een speciaal ingericht netwerkplein.

 

Datum

Maandag 19 november van 9.30 uur (inloop) tot 17.00 uur.

 

Plaats

Theater De Meervaart, Meer en Vaart 300, Amsterdam.

 

Programma

Kijk hier voor het voorlopige programma.

 

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden. Deelname kost niets, maar wie onverhoopt niet kan wordt verzocht zich af te melden per e-mail: registratie@spitz.nu. Dit kan tot 48 uur van tevoren. Zie voor meer informatie www.telmeemettaal.nl.

Lees meer over