Met subsidie MKB Lounge branches promoten op internationale beurs

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
22-07-2019

De Nederlandse overheid stelt dit jaar 500.000 euro beschikbaar voor het subsidieprogramma MKB Lounge. Dat programma biedt brancheorganisaties de mogelijkheid om zich via een collectieve Nederlandse inzending te presenteren op een internationale beurs. MKB Lounge ondersteunt collectieve netwerkactiviteiten bij kleinschalige inzendingen op nieuwe vakbeurzen. Het doel is om Nederlandse bedrijven kennis te laten maken met nieuwe markten. Met de subsidie kunnen brancheorganisaties een Holland Lounge realiseren. Bedrijven kunnen de Holland Lounge als uitvalsbasis gebruiken, maar hebben hierbinnen geen eigen stand.

 

Brancheorganisaties

Alleen brancheorganisaties komen in aanmerking voor subsidie. De subsidie is alleen bedoeld voor netwerkactiviteiten. Dit zijn activiteiten waarbij geen individuele producten worden verkocht en die voor iedereen toegankelijk zijn.

 

Subsidiebedrag

Het subsidiebedrag is maximaal 60 procent van de totale kosten van de gehele collectieve activiteit. De maximale bijdrage per aanvraag is 20.000 euro. De eigen private inbreng dekt minimaal 40 procent van de kosten. Subsidiabel zijn onder andere de kosten van grondhuur en standbouw van een gemeenschappelijke ruimte in een paviljoen, Holland Branding, collectieve netwerkactiviteiten en collectieve publiciteit.

 

Proef

Met het subsidieprogramma MKB Lounge helpt de overheid de sector of branche om zich als geheel te promoten in het buitenland. Dit vergroot de kansen en zichtbaarheid van individuele Nederlandse bedrijven. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voert het programma uit in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Deze regeling is een proef.

 

De subsidie aanvragen kan tot en met 10 december.

Lees meer over