MKB !dee: help tekort technisch personeel oplossen

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
06-09-2018

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) daagt ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (mkb) uit om zelf met oplossingen te komen voor het grote tekort aan technische vakmensen. Via het MKB !dee krijgen de beste initiatieven financiële ondersteuning vanuit EZK. Tijdens een gezamenlijk bezoek aan het Delftse High Tech Centre op 5 september gaven minister-president Rutte en staatssecretaris Keijzer (EZK) hiervoor het startschot.

 

Vijf categorieën

MKB !dee is onderdeel van het MKB-Actieplan, dat Keijzer afgelopen juni presenteerde, en het Techniekpact. Binnen MKB !dee zijn er vijf categorieën waarvoor oplossingen door ondernemers kunnen worden aangedragen. Regionale samenwerking op menselijk kapitaal tussen mkb en grootbedrijf en samenwerking tussen onderwijs-bedrijfsleven voor docenten en beroepsgerichte opleidingen, zijn hiervan twee voorbeelden.

 

Budget

Voor 2018 is een budget beschikbaar van 2 miljoen euro. De regeling wordt in 2019 en 2020 gecontinueerd. Deze budgetten moeten nog worden vastgesteld. Het maximale subsidiebedrag per idee is 124.999 euro inclusief btw. Als een samenwerkingsverband de subsidie aanvraagt, bedraagt de subsidie maximaal 200.000 euro voor het project.

 

Adviescommissie

Een nog samen te stellen adviescommissie (jury) zal de MKB !deeën beoordelen en uit elke categorie de beste ideeën uitkiezen. De projecten gaan van start tussen december en januari aanstaande.

 

Aanvragen voor MKB !dee kunnen tot en met donderdag 20 september worden ingediend via www.mkb-idee.nl.