Neem plaats in werkgroep om kunstmatige intelligentie te reguleren

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
16-12-2019

Ondernemingsorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland roepen het bedrijfsleven op om zitting te nemen in de werkgroep over de regulering van kunstmatige intelligentie (AI). Kunstmatige intelligentie belooft grote maatschappelijke kansen, maar leidt ook tot nieuwe vraagstukken, naar verwachting veelal rondom ethiek. Voorzitter van de Europese Commissie Von der Leyen kondigde aan dat er binnen 100 dagen een wetgevend kader voor AI komt.

 

Collectief optrekken

Leden van VNO-NCW en MKB-Nederland hebben daarom behoefte om als collectief Nederlands bedrijfsleven enkele generieke standpunten te formuleren in aanloop naar dit traject. Een aantal bedrijven is individueel al trajecten gestart, maar voor de effectiviteit is het van meerwaarde om samen op te trekken in plaats van versnipperd te opereren richting de Europese Commissie.
 

Opdracht werkgroep

De opdracht voor de werkgroep AI-regulering is om inhoudelijke standpunten formuleren voor een zo ondernemersvriendelijk mogelijke en gepaste wetgeving rondom AI. De groep werkt toe naar concrete voorstellen voor standpunten en slimme regulering die volop ruimte biedt voor innovatie (voor zowel het grootbedrijf, midden- en kleinbedrijf en startups), maar zonder de rechtsonzekerheid en zonder onnodige administratieve of uitvoeringslasten.

 

Proces

De werkgroep komt ongeveer drie of vier keer bijeen en bereidt met begeleiding vanuit het secretariaat van VNO-NCW en MKB-Nederland standpunten voor. De eerste bijeenkomst is medio januari. Als u geïnteresseerd bent in deelname, kunt u zich opgeven bij Sharda Manger, manger@vnoncw-mkb.nl.