Nieuwe autismegids ondersteunt werknemer én werkgever bij werk

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
08-04-2019

De Nederlandse Vereniging voor Autisme en de Academische Werkplaats Autisme hebben de online gids Werkwebautisme.nl gepubliceerd. Deze gids is ontwikkeld door het UMC Groningen en de Hogeschool Rotterdam en is een solide, wetenschappelijk onderbouwd platform om normaal tot hoogbegaafde mensen met autisme vanaf vijftien jaar te ondersteunen bij studie en werk. Ook voor werkgevers is de gids handig.

 

Werkgevers

Werknemers met autisme zorgen niet alleen voor diversiteit in een bedrijf, ze vormen ook belangrijke grondstof voor innovatie. Tegelijk hebben veel van hen kleine aanpassingen nodig van de werkplek of het werk. Werkwebautisme.nl helpt om een brug te slaan tussen werkgever en werknemer met autisme. De gids geeft informatie over hoe een werkgever werknemers met autisme optimaal kan inzetten in zijn bedrijf.

 

Werknemers

Voor mensen met autisme die op zoek zijn naar inzichten in persoonlijke kwaliteiten en valkuilen, is een online hulpmiddel ontwikkeld. Dit persoonlijk ontwikkelprofiel helpt om sneller helder te krijgen welk werk passend is en welke ondersteuning er nodig is om een passende studie of baan te vinden en te behouden. Het profiel beantwoordt vragen over welk werkt past bij bepaalde kwaliteiten, welke hulp er is bij stress bij studeren of op de werkvloer en hoe om te gaan met sociale situaties op het werk.

 

Begeleiders en coaches

Ook voor begeleiders of jobcoaches van werknemers met autisme biedt Werkwebautisme.nl informatie en hulpmiddelen. Zo kunnen zij de persoon met autisme helpen om een persoonlijk ontwikkelprofiel in te vullen. Met meer zelfkennis vindt zo iemand namelijk makkelijker werk dat past. Op Werkwebautisme.nl is allerlei informatie rondom de thema's studeren, werken en autisme verzameld. Daarnaast is er gratis een WERKboek-Autisme met oefeningen, informatie en aandachtspunten.

 

Zie voor meer informatie www.werkwebautisme.nl.