Numerus fixus techniek verbaast staatssecretaris EZK

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
21-12-2017

Staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken wil in gesprek met minister Van Engelshoven van Onderwijs OCW over de numerus fixus bij techniekopleidingen.

 

Keijzer stelt dat technici juist extra hard nodig zijn, ook met het oog op verduurzaming van Nederland. De vraag naar kennis over en vaardigheden voor de toepassing van techniek neemt de komende jaren alleen maar toe, ook in niet-technische beroepen. De gehele beroepsbevolking moet kunnen meebewegen met de veranderingen. Voldoende goed geschoolde techneuten op mbo- en hbo-niveau zijn volgens de bewindsvrouw dan ook hard nodig. Ze verbaast zich daarom over de numerus fixus bij technische universiteiten.

 

De staatssecretaris wil voortvarend verder met het Techniekpact, waarin onderwijsinstellingen, werkgevers, werknemers, jongeren, topsectoren, regio’s en Rijk samenwerken. Doel is meer leerlingen in technische opleidingen en meer mensen aan het werk in de techniek. Uit de cijfers van de afgelopen jaren is af te leiden dat dit doel wordt bereikt.