Ondernemers kunnen kosten eHerkenning compenseren

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
29-06-2020

De overheid lanceert een compensatieregeling voor het gebruik van eHerkenning, het inlogsysteem voor organisaties. Om aangifte te doen via Mijn Belastingdienst Zakelijk, het nieuwe portaal voor ondernemers, heeft u DigiD of eHerkenning nodig. eHerkenning is niet gratis. Dankzij de nieuwe compensatieregeling kunnen organisaties toch kosteloos aangifte doen.

 

Alle organisaties die eHerkenning nodig hebben om hun belastingaangiften te doen en daar het speciale Belastingdienst eHerkenningsmiddel voor hebben aangeschaft, kunnen gebruikmaken van de regeling. Dit geldt niet voor eenmanszaken. Zij kunnen kosteloos aangifte doen met DigiD.

 

Terugwerkende kracht

De regeling compenseert één Belastingdienst eHerkenningsmiddel per organisatie per jaar. De machtiging aan een intermediair wordt niet gecompenseerd. De compensatie is op jaarbasis. De regeling start met terugwerkende kracht vanaf 1 januari en duurt twee jaar. De vergoeding wordt betaald aan de ondernemer zelf en geldt alleen bij eHerkenning niveau 3. U regelt dit bij een van de erkende leveranciers. Alleen de laagste prijs (ongeveer 24 euro) in de markt wordt vergoed.

 

Vennootschapsbelasting

Groepen die loonaangifte of aangifte vennootschapsbelasting moeten doen maar zich niet in het Handelsregister kunnen inschrijven en daarom geen eHerkenning kunnen aanschaffen, moeten aangifte doen via een softwarepakket of intermediair. Dit valt niet onder bovengenoemde compensatieregeling, maar ook dan heeft u recht op compensatie. De vergoeding bedraagt maximaal 450 euro, die u kunt aanvragen bij de Belastingdienst.

 

Augustus

Verwacht wordt dat u de vergoeding in augustus online kunt aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Zodra de regeling opengaat, leest u meer op de website van de Belastingdienst.

 

Kijk hier voor de Kamerbrief over de compensatieregeling.

Lees meer over