Ondernemingsraden gaan aan de slag met mvo

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
23-09-2019

De MVO trainingsdag voor ondernemingsraden staat dit jaar in het teken van de Due Diligence Handreiking van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). De Due Diligence Handreiking is een belangrijk hulpmiddel met aanbevelingen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo). Deze handreiking helpt ondernemingen om negatieve gevolgen in hun waardeketens aan te pakken, bijvoorbeeld op het gebied van arbeids- en mensenrechten, milieu, omkoping, consumenten en ondernemingsbestuur.

 

Praktijkvoorbeelden

Een groot deel van het programma is interactief. Zo worden (fictieve) praktijkvoorbeelden, in de vorm van adviesaanvragen, door de deelnemers in werkgroepen behandeld. De werkgroepen stellen een advies op dat tijdens de aansluitende overlegvergadering wordt besproken met een ervaren bestuurder. Een programma met een praktische insteek, waarbij de rol en daarmee de toegevoegde waarde van de ondernemingsraden bij de toepassing van de Due Diligence Handreiking centraal staat.

 

Datum

20 november.

 

Plaats

Sociaal Economische Raad (SER), Bezuidenhoutseweg 60, Den Haag.

 

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor deze gratis trainingsdag (maximaal drie deelnemers per ondernemingsraad) bij tontang1401@gmail.com.