Oproep Europese Commissie voor proef competentiecentra cyberveiligheid

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
05-02-2018

De Europese Commissie heeft een oproep gedaan aan wetenschappelijke instituten en onderzoeksinstellingen om met een roadmap en oplossingen te komen voor een EU-wijd netwerk van cybersecurity competentie-centra. De Commissie stelt 50 miljoen euro beschikbaar voor een pilot op dit gebied.

 

Groeiende dreiging

De EC kondigde het project in september aan als onderdeel van een reeks voorstellen om de cyberveiligheidscapaciteit van de EU met de juiste middelen te versterken, om de groeiende en evoluerende dreiging door cybercriminaliteit tegen te gaan. De oproep van nu is gericht op consortia die kunnen bestaan uit universiteiten en publieke en private non-profit onderzoeksinstellingen. Er moet onder andere een roadmap komen met duidelijke meetpunten om uitdagingen op het gebied van cyberveiligheid in een aantal sectoren aan te pakken. Proeven, onderzoek en innovatie moeten hier de basiselementen vormen, evenals certificeringsactiviteiten.

 

Consortia kunnen tot 29 mei reageren. Het project wordt gefinancierd via het Horizon 2020 raamwerkprogramma. Het netwerk van competentiecentra voor cyberveiligheid moet los staan van het bestaande ENISA-agentschap voor cyberveiligheid, dat ook meer capaciteit moet krijgen.