Subsidie voor mkb-ondernemingen om innovatiemakelaar in te huren

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
04-05-2020

De Topsector Energie stelt dit jaar 100.000 euro beschikbaar voor ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf (mkb) die een innovatiemakelaar willen inhuren. Anders dan andere jaren is de vergoeding voor de inhuur van een innovatiemakelaar niet 50 maar 100 procent van de gemaakte kosten tot een maximumvergoeding van 10.000 euro per mkb-onderneming. Ondernemers die samenwerken met Topconsortium voor Kennis en Innovatie (TKI) Urban Energy, TKI Nieuw Gas, TKI Energie & Industrie en TKI Wind op Zee kunnen als onderdeel van de Topsector Energie hiervan gebruikmaken.

 

Innovatie

De verhoging van het vergoedingspercentage kan ondernemers helpen tijdens de coronacrisis. "Startups en mkb-ondernemers zijn vaak koplopers in innovatie. Ze hebben regelmatig te maken met vele uitdagingen. Ze missen soms op bepaalde gebieden expertise of ze kunnen die moeilijk inhuren doordat ze over beperkte financiële middelen beschikken. De verruimde regeling is met name bedoeld om innovatieve ondernemingen in de energietransitie tegemoet te komen", zo licht Martin Weissmann van het financieringsloket van de Topsector Energie toe.

 

Begeleiding

Een innovatiemakelaar kan mkb-ondernemers onder andere begeleiden bij het ontwikkelen van een businessplan of een patentadvies, bij het aantrekken van investeerders, bij het sluiten van overeenkomsten rondom financiering of bij het opzetten van consortia met andere bedrijven of kennisinstellingen. Innovatiemakelaars zijn niet bedoeld om een subsidieaanvraag te laten opstellen. Ook zijn kleinere kosten, zoals indieningskosten voor octrooien, uitgesloten.

 

Subsidieaanvragen kunnen hier worden ingediend. Toekenning vindt plaats in volgorde van aanvraag. Als de aanvraag wordt goedgekeurd, kan de innovatiemakelaar vanaf 1 juni starten.