Tips helpen werkgevers om personeel financieel fit te houden

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
23-09-2019

Het platform Wijzer in geldzaken, een initiatief van het ministerie van Financiën om verantwoord financieel gedrag in Nederland te bevorderen, heeft een tipreeks gemaakt met korte tips voor werkgevers hoe zij personeel financieel fit kunnen krijgen en houden. Ook is de website vernieuwd en heet nu www.financieelfittewerknemers.nl.

 

Werkgevers denken mee

Het platform heeft onderzoek gedaan naar de behoeften van werknemers. Daaruit blijkt dat driekwart van de werknemers het waardeert als hun werkgever meedenkt bij situaties met financiële gevolgen, zoals minder werken, eerder of deeltijd met pensioen en minder inkomen door ziekte of arbeidsongeschiktheid. Toch is de helft van de werknemers zich niet bewust of hun werkgever hier hulp bij aanbiedt.

 

Geldzorgen bij werknemers

Uit eerder onderzoek bleek dat 62 procent van de werkgevers personeel met geldzorgen heeft; loonbeslagen kwamen bij bijna de helft van de werkgevers voor. Plotselinge veranderingen in iemands leven, zoals echtscheiding, ziekte, ontslag of overlijden van de partner, zijn vaak een oorzaak van geldzorgen. Deze gebeurtenissen vormen veelal een bron voor stress, concentratieverlies en ook verzuim op het werk. 13 procent van de ondervraagden heeft op dit moment dan ook daadwerkelijk zorgen of vragen over geld.