Tips voor werknemers met geldproblemen

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
18-05-2020

De website Financieel Fitte Werknemers, een initiatief van Wijzer in geldzaken, het ministerie van Financiën, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, het NIBUD, Divosa, en NVVK (vereniging van schuldhulpverleners en sociaal bankieren) geeft werkgevers tips hoe zij geldzorgen van medewerkers vroeg kunnen herkennen en aanpakken.

 

Signalen vallen minder op

Ondanks dat bedrijven dankzij steunmaatregelen zoals de NOW salarissen gewoon door kunnen betalen, kan het toch voorkomen dat werknemers in financiële nood komen door de coronacrisis. Bijvoorbeeld omdat een partner zonder inkomen komt te zitten of, erger nog overlijdt, iemand hoge kosten voor ziekte moet maken, enz. En nu veel meer mensen thuis werken, kan het zijn dat signalen over (al bestaande) geldzorgen minder opvallen.

 

Invloed op de onderneming

Mocht een werknemer geldproblemen hebben, dan heeft dat invloed op de onderneming. Misschien moet een loonbeslag worden verwerkt. Daarnaast vermindert de productiviteit van de desbetreffende werknemer. Het loont dus om er tijdig bij te zijn, niet alleen bij het vermoeden dat een werknemer geldzorgen heeft, maar ook door aandacht te besteden aan werknemers die geen geldzorgen (lijken te) hebben.

 

Ervaringsverhalen

De site geeft onder meer informatie over loonbeslag, ziekte, geldproblemen, indiensttreding, duurzame inzetbaarheid, ontslag en pensioen. Ook staan er circa 50 verhalen op van werkgevers over hoe zij hun personeel ondersteunen.

 

Tips voor werknemers

Werknemers zelf kunnen terecht op Wijzer in Geldzaken voor informatie, zoals de tien geldtips. Ook staan er verwijzingen naar organisaties die helpen met ingewikkelde post en formulieren.

 

Oproep

Kent u werkgevers die hun verhaal willen delen, of die in actie willen komen maar niet weten hoe? Geef dit dan door aan Clairette van der Lans op info@wijzeringeldzaken.nl.