Top Nederlands vaktalent gaat voor goud op kampioenschap beroepen

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
14-03-2019

Op verschillende locaties in het land worden tot half maart achttien nationale kampioenschappen gehouden van de vakwedstrijden voor het middelbaar onderwijs (mbo), Skills Heroes. Daarna zijn er nog 38 kampioenschappen tijdens het driedaagse beroepenevenement Skills The Finals in RAI Amsterdam. Bovendien vinden daar op donderdag 21 maart de finales en de prijsuitreiking plaats van de tien vakwedstrijden voor voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo), Skills Talents.

 

Beste vakman of -vrouw

De finalisten kwalificeerden zich de afgelopen maanden tijdens voorrondes en kwalificatiewedstrijden, waaraan ruim 20.000 mbo-studenten en bijna 10.000 vmbo-leerlingen deelnamen. De studenten nemen het tegen elkaar om de beste vakman of -vrouw te worden in hun beroep, van bloembinder en metselaar tot aan autotechnicus en verpleegkundige. De finalisten voeren opdrachten uit die worden beoordeeld door juryleden uit het onderwijs en het bedrijfsleven.

 

Tekort aan vakmensen

In totaal nemen 650 mbo-studenten en zo'n 350 vmbo-leerlingen deel aan dit Nederlands kampioenschap beroepen. Een aantal Skills-kampioenen kwalificeert zich voor deelname aan WorldSkills, het wereldkampioenschap voor beroepen dat deze zomer plaatsvindt in Kazan, Rusland. Tijdens de finales in de RAI worden veel jonge bezoekers verwacht die zich door de wedstrijden laten inspireren. Zij krijgen in een loopbaanoriëntatie en -begeleidingsprogramma ook informatie over beroepen en (vervolg)opleidingen. Al deze vaktalenten hebben door hun deelname een uitstekende kans op een goede baan met uitstekende verdiensten, want Nederland staat te springen om goede vakmensen.

 

Zie hier voor meer informatie over de finales. Kijk hier voor een compleet overzicht van alle vakwedstrijden.