VNO-NCW, MKB-Nederland en overheid starten digitale 'business hub' in Silicon Valley

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
04-05-2020

Ondernemersorganisaties starten samen met de overheid een digitaal loket in Silicon Valley (Californië). Via deze 'hub' worden diensten als matchmaking, mentoring en handelsmissies digitaal aangeboden. Zo kunnen Nederlandse starters en kleinere bedrijven in Californië op weg worden geholpen, ondanks de fysieke beperkingen van de coronamaatregelen.

 

Californië gesloten

Nu Silicon Valley dankzij de strenge coronamaatregelen in Californië voorlopig hermetisch is afgesloten, missen veel Nederlandse starters en groeiers belangrijke levenslijnen. Er zijn geen georganiseerde trips om de mogelijkheden te verkennen, er is geen toegang tot 'accelerators' die starters in drie maanden klaarstomen voor de markt of toegang tot investeerders.

 

Holland in the Valley

Daarom gaan ondernemersorganisaties via NLinBusiness een digitale samenwerking aan met het netwerk Holland in the Valley (HV). Daarbij zijn inmiddels duizend Nederlanders aangesloten die wonen en werken in het gebied rond San Francisco. Holland in the Valley helpt jonge en kleinere Nederlandse bedrijven op weg. Partners zijn onder andere Shell, de Silicon Valley Bank en de Vereniging van Samenwerkende Nederlandse Universiteiten.

 

Virtuele missies

Het consulaat biedt diensten als matchmaking en mentoring digitaal aan. Er komen zelfs digitale handelsmissies. NLinBusiness wil wereldwijd vergelijkbare 'hubs' op gaan zetten en zal daarvoor ook steeds meer diensten voor ondernemers digitaal aanbieden. De focus komt te liggen op jonge en kleinere ondernemers in agritech, tuinbouw, sport, watermanagement, de circulaire economie en slimme (digitale) mobiliteit. De eerste virtuele missies naar Californië worden in juni verwacht.

 

Kansrijk

"Vanuit NLinBusiness werken we in veertig kansrijke wereldsteden samen aan dit soort publiek-private samenwerkingen. Van dit initiatief worden zowel wij als de Amerikanen wijzer met duurzame groei en nieuwe banen. Het is mooi te zien hoe we dat nu ook op digitale wijze doen in deze ongekende coronacrisis", zegt Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW. Ook staatssecretaris Keijzer (Economische Zaken) is blij met de versterking van het Holland in the Valley-netwerk. "Samen met NLinBusiness helpen ze onze Nederlandse groeibriljanten om ondanks alle ellende toch zaken te blijven doen en de veelbelovende Amerikaanse markt te laten zien wat ze in huis hebben."