Voorkom verloop en verzuim met de RI&E

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
08-03-2018

Van 11 tot 15 juni vindt de 4e Week van de RI&E plaats. Tientallen brancheorganisaties, opleiders, arbodiensten en andere intermediairs organiseren in deze week speciale activiteiten om ondernemers te overtuigen om écht aan de slag te gaan met de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E). In aansluiting op het thema “Voorkom verzuim en verloop, begin bij de RI&E”, lanceert Steunpunt RI&E het filmpje “De kosten en baten van de RI&E”.

 

Begin bij de RI&E

Sommige ondernemers zien het inventariseren van risico’s in de organisatie via de RI&E en het nemen van maatregelen vooral als kostenpost. Andere ondernemers bewijzen echter dat aandacht voor een gezonde en veilige werkplek bijdraagt aan het voorkomen van verzuim en bovendien personeelsverloop tegengaat. In deze tijd van krapte op de arbeidsmarkt is dat een belangrijke reden om te investeren in arbeidsomstandigheden; het maakt het verschil tussen personeel dat blijft en personeel dat naar de concurrent gaat.

 

Kosten en baten

Om ondernemers inzicht te geven in de kosten en baten van de RI&E heeft Steunpunt RI&E, na een al eerder uitgebracht overzicht een filmpje gemaakt. Hierin wordt niet alleen ingegaan op verzuim, maar ook op werknemerstevredenheid, bedrijfscontinuïteit en werkgeversimago. Bekijk hier het filmpje.

 

Activiteiten

Op de website van de Week van de RI&E is een overzicht beschikbaar van activiteiten. In de komende weken wordt dit verder aangevuld. Intermediairs kunnen zich gratis aanmelden met hun activiteiten.

 

De Week van de RI&E

De Week van de RI&E is een initiatief van het Steunpunt RI&E in samenwerking met de sociale partners om extra aandacht te vragen voor veilig en gezond werken, met als basis de RI&E.