Waterbedrijven en Deloitte nieuwe deelnemers Betaalme.nu

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
10-09-2019

Deloitte en waterbedrijven Dunea, Brabant Water en PWN hebben zich aangesloten bij Betaalme.nu, het initiatief van grote bedrijven die lange betaaltermijnen voor mkb’ers willen tegengaan. De nieuwe deelnemers beloven hun leveranciers uit het mkb binnen dertig dagen te betalen.

 

Inmiddels doen 63 grote organisaties mee met Betaalme.nu. Initiatiefnemer Joost van den Hondel benadrukt dat het belangrijk blijft dat er nieuwe deelnemers bij komen: "Hoe meer bedrijven meedoen, hoe meer het voor andere bedrijven ook vanzelfsprekend wordt om binnen 30 dagen te betalen. Want hoewel velen inmiddels vinden dat 30 dagen de norm moet zijn, bestaan er nog steeds veel grote bedrijven die zich daar niet aan houden. Gelukkig laten de bedrijven die wel meedoen zien dat ze gezamenlijk voor een aanzienlijke verbetering zorgen. In 2018 hebben dankzij deze deelnemers 283.000 mkb-leveranciers binnen 30 dagen hun geld ontvangen. Dat aantal ligt maar liefst 31 procent hoger vergeleken met 2017."

 

31 miljard euro aan facturen

Betaalme.nu heeft dan ook een betekenisvolle economische impact: het gaat om 31 miljard euro aan facturen. "Dat is 9 procent meer dan het jaar ervoor; deels door nieuwe deelnemers, maar ook doordat bestaande deelnemers hun betalingsprocessen blijven verbeteren", licht Van den Hondel toe. 

 

Over Betaalme.nu

Betaalme.nu is opgericht om het mkb aan makkelijker toegang tot liquiditeit te helpen door geld vrij te maken dat in openstaande facturen opgesloten zit. Het doel is dat minimaal 500 van de grootste bedrijven in Nederland zich bij het initiatief aansluiten. Deelnemende bedrijven stellen een manifest op waarin ze aangeven hoe ze de verwerking van facturen zodanig inrichten dat hun leveranciers uit het mkb sneller hun geld krijgen. Daarnaast beloven ze om regelmatig over de voortgang te rapporteren. Betaalme.nu is in november 2015 van start gegaan met steun van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, en wordt sinds 2018 ondersteund door MKB-Nederland.