Welke Nederlandse onderneming wint in 2018 Koning Willem I Prijs?

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
18-12-2017

De inschrijvingsperiode voor de Koning Willem I Prijs en de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap is weer van start gegaan. Met deze prijzen geeft de stichting bekendheid aan positieve ontwikkelingen in de Nederlandse economie. Potentiële winnaars kunnen zich tot en met 31 januari kandidaat stellen.

 

Duurzaam ondernemen

Traditiegetrouw worden deze Nederlandse ondernemingsprijzen tweejaarlijks uitgereikt door koningin Máxima en president Knot van De Nederlandsche Bank. "Nederland telt een groot aantal innovatieve ondernemingen, die stuk voor stuk bijdragen aan een bloeiende, gezonde economie en een diverse arbeidsmarkt, op regionaal, nationaal of zelfs internationaal niveau. Het zijn deze bedrijven die het bestuur van de Koning Willem I Stichting wil belonen en stimuleren met de Koning Willem I Prijs of Plaquette. We nodigen ondernemingen dan ook van harte uit zich in te schrijven", aldus Knot, die voorzitter is van het bestuur van de Koning Willem I Stichting.

 

Winnaars 2016

In mei 2016 werd de prijs uitgereikt aan twee Noord-Brabantse ondernemingen, namelijk het elektronicaconcern Philips als grootbedrijf en machinefabrikant TOBROCO in het midden- en kleinsegment. De Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap ging naar kwekerij Koppert Cress uit Monster.

 

Philips werd door de jury geroemd om de vernieuwende kwaliteiten in de mondiale gezondheidszorg en lichtindustrie en de moedige, strategische keuzes die er in de afgelopen jaren zijn gemaakt. TOBROCO heeft volgens de jury toonaangevend ondernemerschap bewezen door in slechts enkele jaren uit te groeien tot een bedrijf van formaat. De machinefabrikant fabriceert inmiddels jaarlijks zo'n 2500 wielladers in een fabriek in Oisterwijk met 140 werknemers. Koppert Cress werd geroemd voor het samenbrengen van verschillende maatschappelijke thema's, waaronder gezondheidszorg, voeding, educatie, natuur, milieu, eerlijk werk, innovatie en energieneutraal ondernemen.

 

Meer informatie over de procedure staat op www.kw1prijs.nl. Inschrijven kan via het inschrijfformulier. Volg de Koning Willem I Stichting ook op Linkedin en Twitter: @KW1Prijs. U kunt hiervoor de hashtags #KW1Prijs en #KW1Plaquette gebruiken