Werkgevers inspireren elkaar op Dag van de Duizend Voorbeelden

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
05-03-2018

De afgelopen twee jaar is het aantal werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst van werkgevers in de marktsector fors gestegen ten opzichte van de doelstellingen die waren vastgelegd in de banenafspraak. In 2016 waren dat er zelfs zo'n 36 procent meer. De uitvoering van de banenafspraak, waarin overheid, werkgeversorganisaties en werknemersorganisaties een ambitieuze doelstelling afgesproken hebben voor het aantal banen voor mensen met een arbeidsbeperking, is hiermee een succes. Dat wordt gevierd op de tweede, landelijke Dag van de Duizend Voorbeelden 2018, die plaatsvindt op 29 maart.

 

Banenafspraak

Op de Dag van de Duizend Voorbeelden delen bedrijven hun ervaringen met sociaal ondernemen en overtuigen elkaar van het succes. De banenafspraak, waarin gestreefd wordt naar 125.000 banen (100.000 marktsector, 25.000 overheid) voor mensen met een arbeidsbeperking in 2026, is daarmee tot nu toe succesvol. In de marktsector zijn er in 2016 bijna 19.000 nieuwe banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bijgekomen, terwijl de doelstelling 14.000 was. Cijfers van het UWV geven bovendien aan dat ook in 2017 de doelstelling van 23.000 nieuwe banen ruimschoots gehaald zal worden.

 

Duizend voorbeelden

Centraal op de Dag van de Duizend Voorbeelden 2018 staat het enthousiasmeren van andere ondernemers, zowel in de marktsector als bij overheden. De dag is een initiatief van VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland in samenwerking met de regionale werkgeversservicepunten en diverse partners. Door het hele land zijn evenementen en activiteiten voor en door werkgevers waarbij sociaal ondernemen centraal staat. Voorbeeldbedrijven worden bovendien extra in het zonnetje gezet.

 

Sociaal

De doelgroep die onder de banenafspraak valt, zijn werknemers met een achterstand op de arbeidsmarkt. Dat zijn vaak hele enthousiaste en trouwe werknemers die wat extra aandacht nodig hebben. Denk hierbij aan mensen die onder de Participatiewet vallen, jonggehandicapten met arbeidsvermogen of jongeren uit het voortgezet speciaal onderwijs en praktijkonderwijs. Voor werkgevers is het vaak een onderdeel van het sociaal beleid om een werkplek aan deze doelgroep te bieden, maar de doelgroep levert ook een niet te onderschatten bijdrage aan de sfeer en diversiteit op de werkvloer.

 

Eerste hand

De voordelen komen ruimschoots aan bod tijdens de Dag van de Duizend Voorbeelden. Goed voorbeeld doet immers goed volgen. Ondernemers die een of meer werknemers in dienst hebben met een afstand tot de arbeidsmarkt vertellen hun verhaal en delen hun ervaringen in de praktijk. Interessant voor werknemers die ook sociaal willen ondernemen, maar ook voor andere belangstellenden die geïnteresseerd zijn in ervaringen uit de eerste hand. Ook werknemers met een arbeidsbeperking zelf spelen bij veel van deze activiteiten een rol. De tientallen evenementen hebben een sterk regionaal karakter en worden in elke arbeidsregio anders ingevuld.

 

Kijk voor meer informatie en een overzicht van de evenementen op https://www.dagvande1000voorbeelden.nl/.