Whitepaper over feiten en voordelen van digitaal factureren

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
10-02-2020

Betaalme.nu, het initiatief van grote bedrijven om leveranciers uit het midden- en kleinbedrijf (mkb) sneller te betalen, heeft een whitepaper gepubliceerd over de voordelen van digitaal factureren. In een tijd dat steeds meer grote organisaties en ook de rijksoverheid overstappen op digitaal factureren, moet een ondernemer in het midden- en kleinbedrijf of zelfstandige daarop voorbereid zijn.

 

Digitaal factureren

Bij een digitale factuur of e-factuur denken sommigen aan een factuur in pdf-formaat als bijlage van een e-mail, maar dat is niet wat hiermee bedoeld wordt. Een e-factuur is een digitaal bestand dat zo gecodeerd is dat het door een computer automatisch uitgelezen en verwerkt kan worden. De e-factuur komt meteen in de administratie van de klant terecht en automatiseert het hele proces van bestelling tot betaling. Dit vergemakkelijkt de administratie en zorgt voor snellere betaling en meer veiligheid.

 

Voordeel

Omdat steeds meer grote organisaties met e-facturen werken, is de verwachting dat dit de nieuwe standaard wordt. Wie levert aan de rijksoverheid, is al verplicht om een e-factuur te sturen. Ook als een organisatie geen digitale factuur eist, kan het een voordeel zijn om er gebruik van te maken, omdat de ander de factuur zo sneller en gemakkelijker kan verwerken, wat de kans op snelle betaling ook weer vergroot.

 

Daarnaast scheelt digitaal factureren in de kosten. Een e-factuur kost door de besparing op portokosten 85 procent minder dan een papieren, zo berekende dienstverlener Tradeinterop. Het verschil in kosten met een pdf-factuur is 35 procent.

 

Boekhoudsoftware

Veel boekhoudpakketten bieden de mogelijkheid aan om een e-factuur (in UBL-bestand) te versturen als bijlage in een mail. Doe u zaken met de rijksoverheid, dan moet u gebruikmaken van Simplerinvoicing. In de meeste bekende boekhoudprogramma's is Simplerinvoicing al ingebouwd.

 

Factuurportaal

Er zijn ook dienstverleners die kunnen helpen met het versturen van e-facturen. Voorbeelden van zulke 'factuurportalen' zijn eVerbinding, Tradeinterop, Storecove, Pagero en TIE Kinetix. Deze portalen zijn ook allemaal aangesloten bij Simplerinvoicing. Zij kunnen helpen om pdf-facturen om te zetten in een UBL-formaat en ervoor zorgen dat de factuur automatisch in de administratie van de klant of leverancier komt en daar verwerkt kan worden.

 

Lees hier de white paper.