Winnaars van het Ambassadeursgala mbo

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
22-11-2018

Tijdens het zeventiende Ambassadeursgala mbo (middelbaar beroepsonderwijs) zijn verschillende prijzen uitgereikt. De prijzen zetten niet alleen studenten in de spotlight, maar ook de rol van het bedrijfsleven bij het opleiden van de vakmensen van de toekomst. Het Ambassadeursgala mbo vormde dan ook de feestelijke afsluiting van de Dag van het mbo.

 

Landelijke Ambassadeur mbo

Landelijke Ambassadeur mbo werd onderwijsassistent Desiree Hernandez van het Albeda College. Zij is de winnaar van de challenges 'Mbo'ers pakken aan', waarin 42 mbo-studenten werden uitgedaagd om hun vaardigheden van de 21ste eeuw te tonen. Het komende jaar zet zij zich in om het beroepsonderwijs een beter imago te geven. "Mbo-studenten zijn de motor van de maatschappij en daar is veel te weinig waardering voor. Voor mij staat mbo voor Mega Belangrijk Onderwijs en dat moet heel Nederland weten."

 

Berg Award

Manon Sprenkeler, student aan het Rijn IJssel, won de Berg Award. Deze prijs is voor de student die zich buitengewoon heeft ingespannen in de voorbereiding op zijn deelname aan WorldSkills of EuroSkills, de 'kampioenschappen' voor beroepen.

 

Impact Award

Maaike Buitink, student van het Da Vinci College kreeg de Impact Award. Het is een extra aanmoediging omdat zij als ambassadeur tijdens 'Mbo'ers pakken aan' het meest opviel vanwege haar vermogen om de groep ambassadeurs tot een hecht team te maken.