Zelf modem of tv-ontvanger kiezen

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
14-12-2017

Bedrijven en consumenten moeten straks zelf kunnen bepalen welke modem, router of tv-ontvanger zij willen aansluiten op hun eigen privénetwerk. Dit is het doel van de zogenoemde beleidsregel ‘Netwerkaansluitpunt’ van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK). Deze week is de internetconsultatie gestart.

 

Het kabinet wil dat Nederlanders altijd en overal toegang tot de snelste, digitale communicatie zoals internet, telefonie en (online) televisie hebben. Om deze diensten af te kunnen nemen, hebben consumenten en bedrijven geschikte apparaten nodig. Denk hierbij aan specialistische (eind)apparatuur zoals internetmodems, routers en tv-decoders.

 

Deze apparaten zijn onderdeel van het (privé-)netwerk van de klant. Het is nu gebruikelijk dat aanbieders zoals kabel- of telefoniebedrijven deze apparatuur tegen betaling als onderdeel van een abonnement leveren. Dit blijft mogelijk, maar deze beleidsregel gaat gebruikers medio 2018 ook de mogelijkheid geven om zelf te kunnen kiezen.

 

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat is verantwoordelijk voor de markt voor deze apparatuur. De internetconsultatie voor de beleidsregel ’Netwerkaansluitpunt’ is vandaag gestart. Belanghebbenden kunnen tot medio februari reageren op het ontwerp van het voorstel. Vervolgens neemt staatssecretaris Keijzer een besluit over het verdere proces.

 

Lees hier een toelichting op de beleidsregel.

Lees meer over