Zelf modem of tv-ontvanger kiezen

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
18-12-2017

Bedrijven en consumenten moeten straks zelf kunnen bepalen welke modem, router of tv-ontvanger zij willen aansluiten op hun privénetwerk. Dit is het doel van de zogenoemde beleidsregel 'Netwerkaansluitpunt' van het ministerie van Economische Zaken. Onlangs is de internetconsultatie gestart.

 

Overal toegang

Het kabinet wil dat Nederlanders altijd en overal toegang tot de snelste, digitale communicatie zoals internet, telefonie en (online) televisie hebben. Om deze diensten af te kunnen nemen, hebben consumenten en bedrijven geschikte apparaten nodig, zoals specialistische (eind)apparatuur als internetmodems, routers en tv-decoders. Deze apparaten zijn onderdeel van het (privé)netwerk van de klant. Het is nu gebruikelijk dat aanbieders deze apparatuur tegen betaling als onderdeel van een abonnement leveren. Dit blijft mogelijk, maar de nieuwe beleidsregel gaat gebruikers ook de mogelijkheid geven om zelf te kiezen.

 

Belanghebbenden kunnen tot half februari reageren op het ontwerp van het voorstel. Lees hier een toelichting op de beleidsregel.