ECHO nr. 59: Marokkaans ministerie Industrie en Handel opent nieuw antidumpingonderzoek m.b.t. invoer PVC van oorsprong uit of uitgevoerd uit EU, VK en Mexico

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
16-08-2022

Op 13 juli 2022 heeft het Marokkaanse ministerie van Industrie en Handel een nieuw antidumpingonderzoek bij het vervallen van de maatregelen geopend met betrekking tot de invoer van PVC van oorsprong uit of uitgevoerd uit de Europese Unie, het VK en Mexico.

 

Het betreft hier: Polyvinylchloride (PVC) in primaire vorm, niet vermengd met andere stoffen.

 

Op dezelfde datum vaardigde het Marokkaanse ministerie ook een aanvullende Avis 6349/211 uit (bijlage 1), met de instelling van een voorlopig recht van 10% ad valorem, voor alle exporteurs.

 

Tariefcode: 390410

 

Opmerking

De notificatie (bijlage 2) is ter referentie bijgevoegd: De deadline om te registreren als belanghebbende, vragenlijst aan te vragen en opmerkingen in te dienen is 17 augustus 2022.

 

Producenten en/of verenigingen die mogelijk door dit onderzoek worden getroffen kunnen rechtstreeks contact opnemen via Trade.Defence.Third.Countries@ec.europa.eu.

 

Handige links

• Maatregelen die EU heeft genomen staan op de EUR-LEX-website.

• Toelichting van maatregelen tegen lidstaten van de EU op de website van de Europese Commissie.

 

Als u nog vragen hebt, kunt u contact opnemen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken via e-mail: DGBEB-Antidumping@minbuza.nl.

Aanmelden ECHO-berichten

Geïnteresseerd in handelspolitieke informatie over bijvoorbeeld sanctiemaatregelen, antidumping en vrijhandelsakkoorden? Meld u hier aan voor deze service van Buitenlandse Zaken, VNO‑NCW en MKB‑Nederland i.s.m. ICC Nederland en de Kamers van Koophandel.