Aedes

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact

Aedes is de branchevereniging van woningcorporaties in Nederland. De ruim 500 leden van Aedes werken, vanuit bijna 900 vestigingen en werkmaatschappijen, aan duurzaam en betaalbaar wonen in leefbare buurten en woonkernen. Woningcorporaties zorgen dat ruim 2,4 miljoen huishoudens goed wonen.

Aedes maakt zich sterk voor de condities waaronder woningcorporaties als maatschappelijke ondernemingen hun werk kunnen doen. Aedes geeft voorlichting en informatie en initieert onderzoek en productontwikkeling. Aedes is tevens werkgeversvereniging. De corporatiebranche telt ruim 28.000 werknemers.

Naast de verhuur van woningen, zien corporaties het als hun taak ervoor te zorgen dat hun huurders prettig wonen. Zorg dragen voor kwaliteit van woningen, betrekken van bewoners bij beleid en beheer en het garanderen van financiële continuïteit. Ook leefbaarheid, wonen en zorg zijn werkterreinen van corporaties. Al deze werkzaamheden zijn wettelijk vastgelegd in het Besluit Beheer Sociale Huursector.

Om woningcorporaties voldoende ruimte te geven om hieraan te kunnen werken, worden hun belangen zo goed mogelijk vertegenwoordigd door de branchevereniging. De werkorganisatie van Aedes, die in dienst staat van de leden, ondersteunt de vereniging hierbij. Zij is hun spreekbuis en beschikt hiervoor over een adequaat netwerk. Aedes is dan ook regelmatig en op het juiste moment aanwezig in politiek Den Haag en is voortdurend in gesprek met organisaties die veel met het werk van corporaties en hun klanten te maken hebben.

Op onze website staat informatie over Aedes, de vereniging van woningcorporaties. Wie is de vereniging, hoe organiseren de leden zich? Hoe ziet de corporatiebranche eruit? Maar ook, wat biedt Aedes leden en niet-leden?

Aedes
Bezoekadres:
Koningin Julianaplein 10
2595 AA DEN HAAG

 

Postbus 93121
2509 AC  DEN HAAG
Tel 088 -  233 37 00
E-mail aedes@aedes.nl

www.aedes.nl