FOCWA Schadeherstel

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact

FOCWA is de branchevereniging voor  ondernemers in het carrosseriebedrijf. Ze behartigt de belangen van zo’n 1.800 leden en voorziet hen van gedegen advies op sociaal, juridisch,  economisch en technisch gebied. FOCWA ondersteunt daarnaast bij de verdere professionalisering en ontwikkeling van bedrijven en draagt zorg voor een gezond en optimaal ondernemersklimaat.

 

De bij FOCWA aangesloten bedrijven zijn verdeeld over twee zelfstandige verenigingen: Vereniging FOCWA Schadeherstel en de Vereniging FOCWA Specialisten. Bij Specialisten zijn zes vakgroepen ondergebracht:  autoruitherstelbedrijven, caravan- en camperservicebedrijven , autopoetsbedrijven, autorestauratiebedrijven, bekleedbedrijven  en motorfietsschadeherstelbedrijven.

 

FOCWA helpt en stimuleert leden het uiterste uit hun ondernemerschap te halen. Door te sturen op innovatie, kennisdeling, onderwijs en duurzaam ondernemen werkt FOCWA continu aan het verbeteren van de positie van haar leden. Zo levert FOCWA de daarvoor relevante diensten, maar zorgt zij ook voor zichtbaarheid bij consumenten, verzekeraars, leasemaatschappijen en dealerorganisaties.

 

De missie van FOCWA om als gids voorop te lopen. Ze is daarmee dé partner voor haar leden die de komende 10 jaar een professionaliseringsslag willen maken voor een succesvolle transitie naar een nieuwe automotive sector. En in deze nieuwe markt levert FOCWA een duurzame bijdrage aan de verkeersveiligheid vanuit een deskundig én innovatief schadeherstel.

 

Dat doet FOCWA langs de lijn van een viertal waarden:

  1. Vakmanschap - Schadeherstel is een vak apart, dit vraagt om goedgeschoold personeel, om passie en betrouwbaar equipment
  2. Veiligheid – als een auto op de markt komt moet deze zware crashtesten doorstaan, om de veiligheid van de berijder te borgen. Goed schadeherstel borgt dat de auto weer even veilig is als een compleet nieuwe auto
  3. Ondernemerschap – In een krimpende markt maken wij ons hard voor gezond ondernemerschap
  4. Innovatiekracht – de auto’s worden steeds meer rijdende computers. Dit vraagt om gerichte innovatie van de hersteller

 

Aan het lidmaatschap van FOCWA worden wel eisen gesteld. Zo moeten alle leden voldoen aan de FOCWA Standaard. Dat is een kwaliteitsstandaard ontwikkeld door FOCWA en afgestemd met partijen in de branche. De FOCWA Standaard wordt door externe partijen getoetst en staat garant voor kwaliteit en vakmanschap.

Leden van FOCWA zijn automatisch deelnemer van het FOCWA Automotive Garantiefonds. Het mes van deze formule snijdt aan twee kanten: leden hoeven zich dus nergens anders aan te melden of extra te betalen, en klanten van een FOCWA bedrijf zijn zeker van vier jaar garantie!

 

FOCWA

Pompmolenlaan 10

3447 GK Woerden

Postbus 128

3440 AC Woerden

Tel: 088 5011000

E-mail: federatie@focwa.nl

www.focwa.nl

twitter.com/focwa

facebook.com/FOCWA/